Čas prípravy: 30 min | Tepelná úprava: 80 min | Počet porcií: 8 pažravcov

Milujem ho, dvakrát do mesiaca musí byť. Alebo častejšie, keď život stojí za h*vno.
🧄 Čo nakúpiť a nenadávať (suroviny):
- 1,5 kg bravčového pleca (poriadneho, nie ten mäkký soplík)
- 1 kg kyslej kapusty – nech ťa riadne preženie
- 1 väčšia cibuľa – rozplače ťa viac než faktúra za plyn
- masť bravčová – ak nemáš, hanbi sa
- 1 KL rasce drvenej
- 2 PL mletej maďarskej papriky (tá ostrá, nie paródia z Tesca)
- 1 čili paprička (nebuď srab)
- 500 g smotany na šľahanie – poriadnej, nie light
- 2 PL múky na zatrepku
- mlieko – oko do toho
- korenie čierne mleté
- 1 KL cukru (trochu sladkého, aj keď si trpko nasratý)
- soľ – podľa nálady a jazyka
🔧 Postup (krok za krokom, jak pre dementov):
-
Na masti opeč cibuľku do zlatista (nie do uhoretia, ty pyroman), švihni tam mäso, kmín, čili, soľ a dus 45 minút jak životné problémy.
-
Medzitým nasekaj kapustu. A keď hovorím nasekaj, myslím poriadne, nie jak v škôlke.
-
Kapustu hoď k mäsu, pridaj papriku, dus do mäkka. Potom tam zahučí smotana a zatrepka z múky a mlieka. Dochuť, ako ti huba káže.
🔥 TIP NA ZÁVER: Podávaj s knedľou, alebo len tak z hrnca – keď už máš nervy v kýbli, aspoň si daj niečo poriadne do žalúdka.
Tento recept ťa nezachráni pred realitou, ale aspoň budeš sýty a spokojne nasratý.
Leave a Reply